TRAVERTINEK

Travertinek egy vágási módot határoznak meg a mészkövek világában. Legtöbbször csíkos és úgynevezett felhős mintákban jelenik meg. Színeiben a mészkő fajtája és a bányászati helye adja meg.
Travertin mészkövek, szürke és világos-sötét/világos barna árnyalatok gazdag színkeverékével rendelkeznek classik, médium silver típusok.
A csiszolási és tömítési folyamat adja a travertin mészkő egyedi megjelenését.
Mint minden természetes kő burkolat, használat előtt meg kell győződnie arról,
hogy megfelelően le van portalanítva. Számos alkalmazásra alkalmasak,
ezek a kőburkolatok nem okoznak csalódást. A tömítés egy olyan eljárás, amelynek során cementalapú vegyületet használnak a travertinben található üregek betömésére, hogy a felület simává váljon. Ez csak a felületen látható lyukakat tölti ki; ezért a kőlap hátulján lyukak lehetnek. A travertint általában először tömítik , majd csiszolják, hogy sima és matt/Fényes megjelenést biztosítsanak. Időnként apró lyukak keletkezhetnek, ez csak egy része a természetes folyamatnak. Ha ez megtörténik, Fugával könnyedén eltüntethető.

Általános Termékleírás:

A termékeknek egyenes éle van.
Alacsony-közepes forgalom: Ez a termék alacsony-közepes forgalmú környezetben való használatra alkalmas.
Fürdőszobák és konyhák: Ez a termék fürdőszobákban és konyhákban egyaránt használható.
Belső Használat: Ezt a terméket belső használat estén Járó és Falfelületekre alkalmas.
Külső használat: Homlokzatburkolásra teraszokra alkalmas.
Travertin Mészkő: Édesvízből kálcium- karbonát kicsapódása során keletkezik hévízforrás vagy mészkőbarlangban. Az utóbbi esetben cseppkövet képez. Alkotóelemei a kalcit és az aragonit.forrás közelében kicsapódott mészkőre mohák és algák telepednek, melyekre további mészkő csapódik ki a növények kémiai hatásának, illetve az általuk keltett örvényeknek köszönhetően. A folyamat így ismétlődik újra és újra, és nagyban hozzájárul a mésztufa lukacsos jellegéhez. Rétegek közötti zárványt a mohán kívül egyéb növényi és ásványi anyagok is képezhetnek .
Termék súlya: ~ 32 kg/m2

Összesen 29 találat