Rendelési információk:
Telefon: +36 20 771-7330
E-mail: korbonkft@korbonkft.hu

Általános információk

 

B e m u t a t ó t e r m e k :


1064 Budapest, Izabella utca 68/B
Nyitva 10-től 16 óráig
Telefon: +36 70 456-1817 – személyesen előzetesen egyeztetett időpontban.

Email: korbonkft2014@gmail.com


5000 Szolnok, Mester út 35.
Telefon: +36 20 771-7330 – személyesen előzetesen egyeztetett időpontban.

Email: korbonkft@korbonkft.hu

 

Általános információk

Kő típusok

GRÁNIT

A gránit kő több változatban, méretben és vastagságban áll rendelkezésre. Nagyon kemény kőtípus, ezért a gránitlapok vágása sem egyszerű. A gránitlapot gyakran alkalmazzák kandallók, lépcsők, tetők, sétányok, piacterek, vagy közterületek burkolására is.  Felhasználási területe rendkívül sokrétű a gránitburkolat számos savnak és maró oldatnak is ellenáll. Időtálló, nem karcolódik, nem lesz foltos, nem változtatja meg a színét. A gránit kőburkolat beépítése néhol fugázás nélkül is történik. Sikeresen használják belső, valamint külső burkolásnál, mivel nem hat rá az időjárás  viszontagságai sem.

 

MÁRVÁNY

A márvány egy nagyon tömör, kemény  kőzet. Finom szemcséjű, könnyebben fényezhető a gránitoknál de így elérhető felületek nagyon egyediek lesznek. Az olajoktól durva behatásoktól mint minden követ védeni kell, hogy a felületük szép maradjon.  A márvány legismertebb színe a fehér és a fekete, de e mellett létezik szürke és még nagyon sok rajzos, hamuszínű, és piros is.

A gazdagság szimbólumának tekintették a márványt és   népszerűsége ma is  töretlen. Azonban ma már a mai házakban sok helyen felhasználják  szépsége és egyedisége megmunkálhatósága miatt, melyhez már sok szakember rendelkezik megfelelő berendezésekkel . A középületeknek is kedvelt burkoló anyaga. A márvány rendkívül népszerű kandallók, fürdők, konyha, és nappalik padló és fal burkolásánál is.

 

ANDESIT

Az andezit vulkáni kőzet, amely a földfelületre lefolyt lávából képződött, miután az kihűlt és megkeményedett. Kiválóan ellenáll a hőváltozásoknak, ezért előszeretettel alkalmazzák az építőiparban és az útépítésben is. Az andezit kő alakja szabályos és szabálytalan is lehet de rusztikus falazatok építésére is használható, legyen az épület vagy kerítés. Az andezit kő felületének megmunkálása, csiszolása nem jellemző, csupán törik, vagy vágják. Vágnak 2cm vastagságot is  így tér és fal burkolatként egyaránt alkalmas kikezdhetetlen burkolat.

 

GNEISZ

A gneisz, a földfelszín alatti magas hőmérséklet és nyomás következtében újrakristályosodott kőzet.  Kristályos ásványokból áll, akárcsak a kvarc. A gneisz kőburkolat színe lehet sárga, arany, sötétzöld, barna sőt többszínű is, valamint jellemző rá a kvarcosan csillogó felület. Élénk színének, különleges szerkezetének köszönhetően a gneisz az egyik legnépszerűbb természetes kő, amely bel és kültéri kőburkolatként egyaránt használható. A gneisz egyre divatosabb természetes kőtípus, modern épületeknél, szállodáknál vagy otthonunk egyedi kialakításánál, kandallók vizes helyiségek díszítésénél használják. A gneisz kvarcos felülete ellenére fagyálló, sőt saválló, oldószerálló kőzet. Fontos tudnunk, hogy beépítés előtt le kell mosni. A szabálytalan gneisz kövek burkolatként történő felhasználásakor fugázásra van szükség. Ahol szabályosra vágott követ használunk ott ezeket lehet fuga nélkül is felragasztani. Használjanak flexibilis ragasztót és annak fugázóját. A fugázóhoz adhatnak némi kvarc homokot, mely megakadályozza a berepedéseket.

 

JURA

Ez a különleges mészkő a keménységéről híres. Műszaki szempontból a jura kemény mészkő, sokan összetévesztik a márvánnyal. Észak-Bajorország déli részén termelik ki. Új épületekhez éppúgy felhasználják, mint a régiek renoválása során, külső és belső munkálatokhoz egyaránt. Padlófűtés esetén is felhasználható burkolat célszerű fehér ragasztót használni.

LIMESTONE

A limestone természetes, üledékes, mészkő. Természetes színével könnyedén idomul különböző építészeti stílusokhoz. Jó ellenálló képessége is hozzájárult, ahhoz, hogy népszerűsége töretlen legyen.  Magánházaktól kezdve, iskolákig, templomokig, bíróságokig, múzeumokig, sőt műemlék épületekig sokféle épületben megtalálható. A limeston kőburkolatot elővigyázatosan kell kezelni, mert karcolódhat, valamint javasolt a savakat tartalmazó oldatok elkerülése is, mert oxidálódhat tőlük, ami színváltozást eredményezhet. Csakis fehér rögzítőanyag javasolt mellé!

 

 SOLNHOFENI

A solnhofeni kő  kemény és tömör mészkő. Régi építőanyag, melyet már az ókor óta használatos. Ezt a mészkőt főleg belső terek kialakításánál használják padló és falburkolásra, lépcsők, ablakpárkányok és a fokozott csúszásgátló tulajdonsága miatt, uszodákhoz is ajánlott. Jó hővezető padlófűtéshez is kitűnő burkolat.

TRAVERTIN

A travertin a mészkő egyik formája, amely  az édesvízi forrásból származó kálcium-karbonát lerakodásából alakul ki. A vágási módok alkalmazásával kapunk különböző csíkos tömör és felhős felületeket melyet polírozással láthatóvá teszünk az így nyert felület márványszerű erezettel nagyon szép követ kapunk. Könnyen vágható és jól csiszolható. Szakszerű lerakással és gondos kőápolással évtizedekig megőrzi szépségét. Gyakori választás kül-és beltérre egyaránt.  Melegséget áraszt, igazán dekoratív elem lehet több felhasználási területen. Ha kefélt vagy korong vágott felülettel alkalmazzuk  csúszásállósága miatt, igen közkedvelt , ezért javasoljuk használatát vizes helyiségekben, medencék körül. Elsősorban kültéren de beltéren is  szakszerű kivitelezést érdemes  impregnálással is ellátni így évtizedekig is megőrzi tartósságát és színét.

PALA

A pala  egyedi természetes kő. Tartós és hosszú élettartamú.  Közel áll a föld színeihez  nyugodt, természetes légkört sugall. Ideális a rusztikus, hagyományos és kortárs megjelenítéshez egyaránt. Nem veszi fel a nedvességet. Fagyálló, időtálló és magas a kopásállósága.

FELÜLETI MEGMUNKÁLÁSOK

MATT CSISZOLT

A matt csiszolás segítségével a színek erőteljesebbé válnak, az összhatás pedig kellemes hatást eredményez a felhasználási területen.

 

FÉNYES

A fényezéssel extra ragyogást adunk termékeinknek, melyek felülete tükörsima, tapintása kellemes lesz. Gránitoknál különböző finomságú csiszolóanyagokkal érik el. A polírozott felület tömítését elsősorban mészkövek felületén vagy cement vagy műgyanta anyagot használnak. A műgyantás felületkezelés adja azt a tükörfényes hatást.

 

ANTIKOLT

Az antikolást kefével történő polírozással érik el, amely rusztikus hatást kölcsönöz a köveknek.

 

KEFÉLT

A felületet kefe henger használatával átkefélik, így kerekítik le az összes lyukat és pólust. Ezáltal nem maradnak élek, mégis nagyon természetes, matt jellegű marad, amely kissé régies érzést hoz magával a környezetébe.

 

LÁNGOLT

A felületmegmunkálás befejező folyamata. A felületet felmelegítik, majd hirtelen lehűtik, ami egyes kristályok elválasztását eredményezi az anyagszerkezetből. Az eljárást különösen abban az esetben használják, ha egy érdesített, csúszásmentes felületet szeretnénk elérni. Teraszokra és kültéri burkolatok elsősorban de belső dizájn kialakítására is megfelelő! Gyakoribb a gránitoknál.

 

ROPPANTOTT – HASITOTT

A kő felületének természetes módon való hasadását jelenti. Az egyik legrusztikusabb felületű burkolat, mely mediterrán hatást kelt. A kínálatunkban ilyenek a 3D kő panelok.

 

STOKKOLT

A stokkolás azt a felületkezelési eljárást jelenti, mellyel a burkolatok felületét érdessé teszik (mintha apró fém hegyek pontokat törnek a felületbe egy gép segítségével) Ez egy modern csúszásmentesítési eljárás.