Rendelési információk:
Telefon: +36 20 771-7330
E-mail: korbonkft@korbonkft.hu

Alkalmazási információk

HASZNÁLATI TÁJÉKOZTATÓ

Ezen termékek természetesek és ártalmatlanok az egészségre, mivel környezetünk részét képezik.

A természetes kövek felépítésükből adódóan különböző színárnyalatúak, s e tulajdonságuk a természetes köveket megkülönbözteti a többi építőanyagtól.

A természetes kő tulajdonságai:

 1. A termékek ökológiailag egészségesek, mivel a természet részei.
 2. A természetes kövek szerkezete miatt különböző színárnyalatokkal rendelkeznek, ez az egyik legfontosabb és egyben legjobb jellemzőjük. A természetes kövek kiválthatják az egyéb építőanyagokat.
 3. Mivel a természetes kövek színárnyalatai a csomagon belül változhatnak, a köveket a talajon kell elhelyezni, mielőtt azok alkalmazásra kerülnének, így a színválaszték a legegyszerűbb módon ellenőrizhető és variálható.
 4. Mivel a termékek zsugorított csomagolásúak, nincs károsodás a kőformákban.
 5. A termékek felhasználása előtt vegye ki őket a csomagolásból és helyezze őket egy lapos területre, majd tartsa őket 20 percig szellőzni az eredeti színük visszaszerzéséig.
 6. A felület, amelyen a termékeket alkalmazni kívánja, legyen sértetlen és tömör.
 7. Tartsa a természetes köveket száraz és hűvös helyen.

A természetes kövek tisztítása:

 1. A természetes kövek sok évig megőrzik a tartósságukat és az eredeti színüket.
 2. Soha ne érintkezzenek a felületek vegyi anyagokkal, különösen savas termékekkel.
 3. A kültéri köveket vízzel és ecsettel tisztíthatja.
 4. A természetes kövek a belső téren megtisztíthatók úgy, hogy a tisztítóeszközt, pl. egy ecsetet a porszívó végéhez csatlakoztat.

 

A 3 D kövekről:

A különböző méretű és színű roppantott kövek fuga nélkül ragasztva vannak egy hálóra így ad egy kb. 30*30cm -es panel méretet. Előfordulhat,hogy néhány felragasztott kő leesik némely panelról ez nem garanciális probléma, lehet rá számítani a szállítás vagy a nem megfelelő kezelés okán. Mindezek visszaragaszthatóak és nem okoz változást a struktúrájában sem esztétikai hibát. Sem garanciális problémát, a szakember ezeket az előforduló hibákat azonnal tudja orvosolni.

 

TERMÉSZETES KÖVEK BURKOLÁSA

 1. Háló nélküli természetes köveket felhasználáskor egyszerre 3-4 csomagot kinyitva, összekeverve kell a felületre felrakni. Ez a természetes kövek színeloszlásának egyenletességét biztosítja.

 2. A természetes kövek színárnyalata, felülete, erezete eltérő lehet csomagonként, ezért felhasználás előtt ellenőrizni kell a csomagban lévő kövek színárnyalatát és a felhasználó tetszése szerint összeilleszteni.

 3. Mivel a termékek zsugorított csomagolásúak, nincs károsodás a kőformákban. A termékek felhasználása előtt vegye ki őket a csomagolásból és helyezze őket egy lapos területre, majd tartsa őket 20 percig szellőzni az eredeti színük visszaszerzéséig.

 4. Ha a felület nagyon sima, pl. szatén falfestékek esetében, akkor a falon való jobb tapadás biztosítása érdekében tapadóhidat kell felhordani a sima felületre, vagy kalapáccsal, vésőgéppel ejtsünk bevágásokat .

 5. Erősebb tapadást biztosít, ha burkoláskor a ragasztót mind a falra, mind pedig a kövek hátára felkenjük. A ragasztó a kövek hátsó részére való felvitelekor ügyelni kell arra, hogy ne kerüljön a kövek roppantott felületére.

 6. A hálós természetes köveket még eredeti csomagolásukban is száraz és hűvös helyen, nedvességtől óvva kell tárolni.

Tipp: A hálós, összekapcsolható kőmozaikok egymáshoz illesztésekor a háló rugalmassága megkönnyíti a munkát. Különösen a hideg időben a megkeményedett háló forró nedves ruhával való benedvesítése a hálót rugalmasabbá teszi. Ez a kövek egymáshoz való illesztésekor nagy könnyebbséget jelent.

A VİSSZAVÉTEL ÉS TERMÉK CSERE FELTÉTELEİ

 1. A termékeket a termékek megvásárlásának hetében van mód visszacserélni másik termékre érték különbözettel. Egy hétnél korábbi vásárlás esetében a visszacserélési kérelem nem fogadható el.

 2. Felbontott, sérült csomagolású, habarcsos, a falról eltávolított, nedves és deformálódott áruk visszavétele nem lehetséges.

 3. Outlet, kedvezményes-, csökkentett árú és kifutó termékek vissztérítése nem lehetséges.

FONTOS!

A köveknek a hálóról való lepergésének 2 oka lehet:

1. A kövek víz és nyirkosság ellen nem megőrzése. A csomagok és hálók vizesedése.

2. A hőmérséklet mínusz értékekre való lecsökkenése (hideg-fagy).

MEGOLDÁS

1. A csomagokban lévő köveket mindig olyan száraz helyen kell megőrizni, ahol nem vizesednek és eső alatt nem maradnak. Erről a vevőket tájékoztatni kell, akár írásban. Ha ilyen történik a felelősség teljesen a vevőé .

2. A túl hideg időben a hálón lévő ragasztó mivel víz alapú megkeményedik és megfagy. A kövek hálóról való lehullásának megakadályozása érdekében mielőtt felbontjuk a csomagokat a csomagokban lévő termékeket enyhe/meleg helyen kell megőrizni. Amennyiben meleg helyen megőrzik a terméket a ragasztó visszanyeri a rugalmasságát, tulajdonságát. Alkalmazáskor nem hullanak le a kövek.

MEGJEGYZÉS:

A kövek hátulján lévő háló funkciója egyben fogja a köveket és megkönnyíti az alkalmazást. A kövek falra való ragasztásban nincsen extra funkciója. A megfelelő ragasztó használatát követően akár kültéren akár beltéren felragasztott termékek esetében a háló funkciója megszűnik.

Cégünk KORBON KFT semmilyen módon nem vállal felelősséget a fentiekben leírtakon kívül a szakszerűtlenül elvégzett munkákból eredő károkért és veszteségekért.